Hvilken er den største helserisikoen i Norge idag?

Fortell oss din mening - send oss et e-mail.

Uskyldig moro som kan føre til store problemer

En professor i psykologi anslår at nesten 1 prosent av Norges befolkning lider av alvorlig spillegalskap. Det vil si rundt 34 000 mennesker, som oftest unge menn.

spillDet finnes flere nettsteder som tilbyr pengespill der du ikke trenger å satse ekte penger. Da kan du spille Blackjack og poker uten å være bekymret for om kontoen din blir tappet eller ikke. Ett av disse nettstedene er casinotop10.net, som gir deg god oversikt over sider som tilbyr pengespill.

Noen har dessverre tatt dette altfor langt, og er blitt fullstendig avhengige av ulike spill. Det vil si at de ikke lenger klarer å fungere i det daglige hvis de ikke får utløp for avhengigheten sin, og noen blir til og med aggressive.

Man blir avhengig ved å la seg forføre av de store spillepremiene som det fristes med, og det konstante håpet om å vinne den store potten som vil befri deg fra alle økonomiske problemer. Noen lar også spillene bli en flukt fra dagliglivets problemer, og lar spillverdenen ta overhånd fordi man da slipper å tenke på problemene man ellers har.

Hvordan innse at man har et problem

Noen befinner seg i det stadiet at det er mulig med en ærlig selvransakelse, selv om mange som lider av avhengighet vil benekte det på det sterkeste. Det gjelder å stille seg selv noen kritiske spørsmål, og svarene på disse vil vise om man begynner å nærme seg avhengighet.

Hvor lenge kan jeg gå uten å spille om penger? Dersom du ikke kan la det gå én dag uten at du må innom nettsiden med pengespill, har du nok et problem.

Håper jeg på å vinne den store potten, og nekter å gi meg før jeg har den? Det gjelder å være realistisk. Du hører ofte om enkeltmennesker som vinner enorme beløp, ofte flere hundre millioner, noe som gjør at de slipper å jobbe mer for resten av livet. Men vi hører aldri om de mange millionene spillere som tipper Lotto år etter år og aldri vinner et rødt øre.

Prøver jeg å flykte fra problemene i hverdagen? Selv om det kan være befriende å besøke nettsteder som gir deg en flukt fra eventuelle bekymringer, vil problemene komme tilbake straks du forlater nettsiden.